user

ihale nasıl yapılır

124 okunma — 14 Mart 2023 13:12
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

CUsersDellDesktopGPT TRimage 73

Bir sufihale, zanaatla ilgili ya da yaşam felsefesi üzerine düşünmek için ayrı bir zaman ayırmaktan oluşur. Sufihale normal olarak, özellikle hafif müzik veya dua eşliğinde, başınıza bir tür kapak koyarak seans düzenlemek için özenle hazırlanmış bir ortamda gerçekleşir. Çoğunlukla, tek tek ya da gruplar olarak düzenlenir.

Suhile bir başlangıç olarak, general olarak kendinizi rahatlatmak ve meditatif duruma ulaşmak için yapabileceğiniz bazı temel şeyleri aklınızda tutmalısınız. Sufi kültürlerinde teknikler arasında derin nefes alma ve rahatlamaya çalışma önemlidir. Başlamak için, gözlerinizi kapatma veya yüzünüzü ve vücudunuzu gevşemeye çalışın. Birkaç dakika boyunca sadece kendinizi kulaklarınızın arasına koyun ve derin derin nefes alın, vücudunuzun da rahatlamasına izin verin.

Bir sufihale sonrasında, hayatınızda değişiklikler yapmak için sorgulamaya daha kolay hale geldiğinizi fark etmeyi de unutmayın. Düşüncelerde zorlanıp kendinizi ifade edemediğiniz konular varsa, korkularınızı, yaşadığınız endişeleri ve sizin bütün seninle yaptığınız gırtlaklara mümkün olduğunca sıkıca bağlanın. Sufi meditasyonu ve falsesi deneyimini özümsemeye çalışın ve bu deneyimlerden ne öğrenebileceğinize, ne elde edebileceğinize odaklanın. Sufihale size ilham veren, sorumluluk almanızı ve pozitif enerji almanızı sağlayacak bir aracı sağlama özelliği içerir.

Son olarak, meditasyon sırasında kafanızı meşgul etmesini istemediğiniz düşüncelerle karşılaşmanız doğal olur. Bunları tek tek sorgulayın ve kendinize izin verin. Bilinçli olmaya, kendinize şefkat göstermeye ve pozitif duyusal algıya devam edin. Sufihale, böyle düşünceleri ortadan kaldırmak için size güç verecek ve farkındalığınızı artırarak size sağlıklı, yeni yönelimler sunacaktır.

1. Isıtılmış yulaf ezmesi (1 kase) ile 200 ml sıcak su karıştırılarak beyaz bir köpük oluştursun.
2. Kızarmış mercimek (1 kase), maydanoz (1 çay kaşığı) ve pul biber (1 tatlı kaşığı) ekleyin.
3. Yağ (1 yemek kaşığı) ve tuz (2 çay kaşığı) tat vermek için ekleyin.
4. Kaynamaya başladığında, ateşi kısın ve 5–10 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
5. Islak un (2 kase) ve sıcak su (1/2 kase) ekleyerek yoğun ve tutkal gibi bir karışım elde edin.
6. İyice karıştırılmış kırmızıbiber ve yeşilbiber doğranarak tatlandırılmış hale getirilir.
7. 1 dakika daha kısık ateşte karıştırma ve çapakları kırmamaya dikkat ederek karışımın sıcak olmasını sağlayın.
8. Servis tabağına hale getirilen ve sıcak tutulan mısır ekmeği ile servis yapılır.

Uzun süreli saklama, meyvelerin hasat edildikten sonra doğal özelliklerini korumak için kuru saklama yöntemlerinden biridir.

Önce meyvelerin hasadı gerçekleştirilmeli ve kesinlikle kuru hasattan önce ıslanmamaları sağlanmalıdır.

Hasat edilen meyvelerin boylarına göre uygun bir sınıflandırma yapılmalı ve küçük olanlarla aralarındaki farklı özellikler fark edilerek tek başına kontrol edilmelidir.

Kurutma işlemine başlamadan önce, meyvelerin aralarına güzel bir şekilde ayrılmaları sağlanmalıdır. Daha sonra, meyveler kurutma makinesi yardımıyla kurutulmalıdır; ancak, kesinlikle meyvelerin üzerindeki özelliklerin zarar görmemesi için süre kontrol edilmelidir.

Kuruma işlemi tamamlanıp meyveler saklanmaya hazır olduğu zaman, meyveler inciler olarak saf ürünler olarak veya bir kutuya doldurularak saklanmalıdır.

Meyveler uygun bir sıcaklık ve nem ortamında saklanmalıdır. Bu, kutuda kullanılan kağıda bazen küçük bir elyaf koymak gibi, uygun koşulları sağlamak için gerekli olabilecek özel önlemleri almak gibi olabilir.

En önemli olan şey; meyvelerin yanı sıra, kutu ya da poşet içinde kullanılan ve meyvelerin durumunu kontrol edebilecek sinyaller için de sık sık denetlenmesidir.

Meyvelerin saklanma süresi kutuya konulma anından itibaren belirlenmeli ve değiştirilmemelidir. Uygun koşullarda saklanmaları, herhangi bir zarar veya bozulma olmaksızın meyvelerin lezzetini ve kalitesini koruması pek çok önemlidir.

1. Düğün salondan başlayarak, bir düğün için gerekli olan tüm ayrıntıları yavaş yavaş düşünmek ve kararlaştırmak önemlidir. Gelinin hangi giyim tarzını seçtiğini, organizasyondaki mekan seçimi, güçlü eğlence için en uygun dj isimlerinin ve müzik seçimi, arzu edilen hediyelerin seçimi, orgu aranışı vb.

2. Gelinin iki tarafın aileleri ile iletişim halinde olmak çok önemlidir. Düğün planlaması sırasında özel talep ve istekleri konuşmak önemlidir. Aile üyelerinin etkin bir şekilde katılımını sağlamak, özel konukları kaçırmamak çok önemli bir ayrıntıdır.

3. Gösterişli bir düğün için bir havuz sürprizi, ilginç konuk kutlamaları, masalardaki masaların güzel bir şekilde konması, ortamlara uygun bir ışıklandırma ve eğlence aranışı çok önemlidir.

4. Organizasyon sırasında ekonomik olmak da çok önemlidir. Düğünler çok para harcayarak başarılabilir ancak aileler ve arkadaşların cüzdanının ağırlığının düşünülmesi çok önemlidir.

5. Düğünün en önemli ayrıntılardan biri de evlenme tarihinin tüm detaylarını göz önünde bulundurarak planlanmasıdır. Mükemmel bir düğün için zaman çok önemlidir.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.