user

bebeklerde göz muayenesi nasıl yapılır

139 okunma — 14 Mart 2023 18:19
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

CUsersDellDesktopGPT TRimage 139

Bebeğin göz muayenesi, uzman bir pediatrik optometriste her anne-babanın her çocuğunun yaptırması gereken çok önemli bir sağlık kontrolüdür. Bu muayene, çocuğun her yaşta göz sağlığı hakkında önemli bilgiler verir.

Bebeğin ilk göz muayenesi, kalıcı bir göz sağlığını garantilemek için, üç haftalık ile beş aylık arasında yapılmalıdır. Ancak bu da ebeveynin çocuğu ile olan doktoru tarafından belirlenebilir.

Bebeğin göz muayenesi öncesi, pediatrik optometrist, genellikle aileleri aracılığıyla, ailelerin çocuğun geçmiş göz sağlığı hakkında olası bir sorun hakkında bilgi almak için araştırma yapabilecekleri çok sayıda sorular soracaktır.

Muayene sırasında, muayene optisyeni, çocuğun gözündeki dokuyu, konverjansı, çocuğun görüş alanını ve okul hayatında başavmleri ile ilişkili diğer faktörleri kontrol eder.

Çocuğun gözleri, muayene sırasında bir yag yakan ile iyice netlenmeye çalışılır. Bunu yayın ederken, çocuğun sıkıntı veya kabızlık oluşturmamaya çalışılır.

Son olarak, muayene optisyeni, ebeveynleri aracılığıyla çocuğun göz sağlığı hakkında bilgi verecek ve öneriler sunacaktır.

Bebeğin göz muayenesi, çocuğun göz sağlığını doğru ve zamanında kontrol etmek için çok önemlidir. Bu muayene, göz sağlığı ve çocuğun normal gelişiminde yararlı olan öneriler için çok değerli bir kaynaktır.

1. Çocukların gözlerinin aydınlık ortamda kontrol edilmesi.
2. Gözlerin arasındaki uzaklık ölçülmesi.
3. Gözün renginin, kontrastının ve kesiğinin değerlendirilmesi.
4. Göz aralığının yakın mesafelerde ve uzak mesafelerde ölçülmesi.
5. Göze yaklaşık 3-5 cm mesafeden ışık ile de elde edilen pupilla cevabının kontrol edilmesi.
6. Göz etrafında ve gözün içindeki damarların incelenmesi.
7. Gözün kırılma gücünün ölçülmesi için göz halkasının ölçülmesi.
8. Göz damlası kullanılarak göz dibi muayenesinin yapılması.
9. Gözün çevresindeki kasların kontrol edilmesi.
10. Gözlük reçetesinin gözün büyümesi veya küçülmesine göre güncellenmesi.

Bebeklerde göz muayenesi, özellikle 0-3 aylık görme programı aracılığıyla taranmalıdır. Bu tarama, çoğu durumda, bebeğin doktoruna veya bebek göz hekimine yönlendirmek için herhangi bir neden çıkarmaz.

Bebeğin göz muayenesi için, doktor doktoru bir kamara ile gözleri bebeğin esnemesini hafifçe kısıtlayacak şekilde ayarlayacak. Doktor, bebeğin gözlerini birbirine yakın olarak bakarak kontrol edecektir. Bunu yaparken, her iki gözünde göz kapaklarının aynı kadar açık olup olmadığını, göz küresinin aynı büyüklükte olduğunu ve göz bebeğinin aynı renkte olduğundan emin olacaktır.

Her bir gözün kontrolü sırasında doktor gözlerinden seyrek iplikler geçirerek bebeğin göz kaslarına reaksiyon vermesini inceleyecektir. Bebeğin göz kaslarının bebeğin cevabı cevaplanan kol ve bacaklarına benzediğini kontrol etmek de önemlidir.

Doktor ayrıca bebeğin göz arkasını kontrol etmesini sağlayacak bir araç kullanacaktır. Bu araç, bebeğin göz arkasındaki ince liflerin görüntüsünü alacak ve göz arkasının durumunu kontrol etmeye yarayacak.

Bebeğin yaşı artıkça, göz muayenesi detaylarına kadar incelenmesi gerekir. Daha büyük çocuklar, bebeklerden göz tozu veya diyoptrik cihazların kullanılması için cihazlar kullanılır.?

Göz muayenesi, her çocukta yapılması gereken bir sağlık kontrolüdür. Bebeklerin gözlerini kontrol etmek için bir göz doktoru görevlendirilmelidir. Bebeklerin göz kontrolü için, doktor genellikle bebeğin gözlerini hafifçe aralayarak göz içine bakar. Aynı zamanda, göz renklerinin birlikte eşit olduğundan, göz kapaklarındaki tüm anormallikler veya göz taşlarının etrafındaki kızarıklıklar da kontrol edilir. Doktor ayrıca, bebeğin nazal kemiklerinin uyumlu bir şekilde çoklu olduğundan emin olmak için bebeğin göz aralıklarını da kontrol edebilir. Bebeklerin gözlerinin en yakından yılda bir kez kontrol edilmesi tavsiye edilir. Ancak, göz kontrolü öncesinde bebekleri bir göz doktoru tarafından gözetilmesini öneririz.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.