user

mikro tese nasıl yapılır

136 okunma — 14 Mart 2023 18:04
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

CUsersDellDesktopGPT TRimage 124

Mikroadenoz, testise içinde bulunan küçük kitlelerin tedavisi amacıyla gerçekleştirilen bir cerrahi operasyondur. Bu ameliyat, testise teslim edilen bir lokal anestezik veya genel anestezi kullanılarak uygulanır.

Mikroadenoz ameliyatı için öncelikle hasta doktor tarafından fiziksel bir muayene için incelenmelidir. Muayenede, daha önceki cerrahi girişimler veya hasta için özel bir risk oluşturabilecek diğer durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, hastanın alerjisi, mide veya diyabet vb. potansiyel riskleri de doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Bunu takiben, hasta dirsekten veya omuz bölgesinden anestezi alınır. Sonra cerrah testisteri sterilize etmek için ilaçlanmış bir solüsyonla yıkamak suretiyle sterilize etmek ve sonrasında, derinin kesi yoluyla testise erişilerek kitle bulunabilir.

Kitle, testise çıkarıldıktan sonra doktor tarafından incelenir. Genellikle cerrah, içine çekilme olarak gözlenen temizlenme işlemini kendisi gerçekleştirmelidir. Bu sırada, dışarıda kalan, taraflarına çekilmiş bir uç kesiliyor. Bu, cerrahın, kistin bağlı olduğu dokudan tamamen ayrılmasını sağlamak için yapılan bir prosedürün bir parçasıdır.

Kitle çıkarıldıktan sonra, cerrah aralıklarla kemik veya teneke bir sıcak yaklaşım yöntemi kullanılarak kemiğin aynı yerinin kapatılması konusunda anlaşmazlık çıkartabileceği konusunda ikazda bulunur.

Bir kez cerrah, alanının steril olduğundan emin olduğunda, dikiş veya bağın uygulanmasına geçilir. Sonra, varipler boşaltılır ve transektomi cerrahisi uygulanır. Transektomi cerrahisinin amacı, testis ile bir araya gelen arteri tıkayacak şekilde yaklaşılması ve şişmeyi önlemektir.

Mikroadenoz ameliyatı biter bitmez, hastaya, korunma veya analjezik tedaviler verilir. Bu, hastanın ameliyattan sonra etrafa veya ameliyat alanına zarar vermemesini sağlamak için önemlidir. Ameliyat alanının iyileşmesi ve rahatsız etmeyen bir durumda olması için hastaya genellikle kompresyon çorabı veya korse giydirmeleri önerilir. Son olarak, doktorlar, hastanın ameliyattan yaklaşık 4-6 hafta içerisinde normal faaliyet düzeyine uygun şekilde düzenli egzersizler yapması gerekebileceğini önermektedir.

1. Organda çalışılacak bölgenin belirlenmesi: Bu, ameliyat için uygun olan doku veya organ alanının çoğu durumda CT veya MR taraması kullanılarak belirlenmesidir.

2. Hasta alınıp muhafazaya alınması: Ameliyat yapılacak hastaların ters sırayla salona alınma ve yoğun bakım ünitesinde muhafazaya alınma işlemlerinin yerine getirilmesi gereklidir.

3. Hasta hazırlanması: Ameliyata hazırlık için hastanın sağlık durumunun değerlendirilmesi ve diğer önlemlerin alınması gereklidir.

4. Operasyon alanının hazırlanması: Ameliyathaneye hastaya güvenli bir şekilde girişte ve çıkışta olması, ona göre arşivlenmesi, steril şekilde kullanılan malzemelerin girilmesi ve ameliyathane alanının temizlenmesi gereklidir.

5. Tiroid, paratiroid ve diğer bezi ekstre edilmesi: Tiroit ve paratiroid bezinin üçüncü [birinci] çevresindeki fasiyal tüm kaslar ve diğer parçalar ekstre edilip izolat edilerek ana karotis veya vena bağlandıktan sonra biyopsi alınması gereklidir.

6. Ameliyatta açılan kanal kapatılması: Mikrotese sonunda açılan kanal kapatma işlemini gerçekleştirmek için çeşitli yöntemler, malzemeler ve diğer materyaller kullanılabilir.

7. Post-operatif bakım: Son mikro tese işleminden sonra, hastaya ameliyat alanından dışındaki görevlerine dönmek için gereken rehabilitasyon ve destek tedavileri verilir.

Mikro tese, sperm üretimini arttırmak amacıyla kriptozoospermi olan ya da çok az miktarda sperm üreten erkeklerin ürettikleri spermlerin aranması ve elde edilmesi için gerekli olan bir cerrahi müdahaledir. Bu işlem, kabalikte olan spermlerin kaynaklandırılması amacıyla, veziküler tüp süpreminin daha küçük bir versiyonu olarak tanımlanabilir. Bu işlem, herhangi bir ek içermeyen lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve normal olarak genellikle 30 dakika sürmektedir.

İyi bir mikro tese için, bir uzmandan cerrahi desteği elde etmek önemlidir. Cerrah, hayati organlar üzerinde veya dokular üzerinde herhangi bir hasara neden olmamak amacıyla, uygun birpozisyon seçerek, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmelidir. Ayrıca, omurgayı ve testiküler doku seviyesini daha iyi gözlemlemek için düşük düzeyde tıbbi baskı uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra, cihazın steril ve aseptik bir ortamda kullanılması gerekmektedir. Son olarak, tedaviden sonra, doğru kanalların geçirilmesi için eğitilmiş teknisyenlerden destek alınması önemlidir.

Mikro tesesi, bir erkek ya da kadının organlarının incelenmesi ve örnek alınması için yapılan bir girişimdir. Cerrahi oldukça küçük bir eylemdir ve tipik olarak lokal anestezi kullanılarak yapılır. Anestezi, nörojen blokaj gibi ilaçlar veya kremler tarafından hastanın alt dudağına uygulanır.

Mikro tesesinin amacı, karaciğerdeki kitleleri veya hastada erkekler için östrojen hormonu (testesteron) seviyelerini ölçmeye yarayan bir tür biyopsi olabileceği gibi, hastanın sert adayların ya da diğer hastalıkları tespit etmeye yöneliktir. Biyopsi, mikroskobik örnekler alınarak laboratuvar analizinde incelenmesi için proksimal tüpler, klemp kalıplar veya sondalar kullanılarak yapılır.

Mikro tesesi için, hastaya tedavinin planlanması veya tıbbi durumun izlenmesi gerekebilir. Eğer hasta erkekse, bu test tüpler veya sondalarla açık organa örnek alımı işlemiyle yapılabilir. Eğer hasta kadınsa, laboratuvar incelemelerinin yapılması için tüpler kullanılmaz. Hastaya örnek almak için kadınlarda, transvaginal ultra dalgalar veya sondalar kullanılır. İki pozisyonda rahat olmalı ve konforu sağlamak için tüpler veya sondalar yerel anesteziye maruz bırakılır.

Mikro tesesi, hastaya herhangi bir ağrı veya sızı hissettirmez. Ancak, çok az kanama meydana gelebilir ve laboratuarda yağlanan lenf düğümleri arasında hafif bir endişe duyma meydana gelebilir. Sonuç olarak, Mikro tesesi, çoğu kişinin güvenli ve etkili bir cerrahi girişim olarak kabul edilir.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.